Neem een kijkje binnen de poorten van het Abdijcomplex

image-2017-05-24

Een rondleiding door kloostergangen & cryptes in Abdij Middelburg.

VVV Zeeland organiseert in samenwerking met het Zeeuws Museum vanaf 1 juni t/m 28 september 2017 iedere donderdag een rondleiding door het Abdijcomplex in Middelburg. De rondleiding start om 11.15 uur bij de balie van het Zeeuws Museum. De Abdij is gelegen in het centrum van Middelburg.

Abdijcomplex
Benieuwd hoe de monniken vroeger leefden en wat hun bezighield? Iedere donderdag kan er een kijkje genomen worden in het Abdijcomplex in Middelburg onder leiding van een gids. Tijdens de rondleiding ziet u onder meer de 16e eeuwse Zeeuwse wandtapijten (op de onlangs vernieuwde 3e verdieping) in het Zeeuws Museum, de Statenzaal en wandelt u door de eeuwenoude Kloostergangen naar de idyllische kruidentuin. Ook betreedt u de crypte in de kelder en bekijkt u de drie aaneengesloten kerken die onderdeel vormen van het complex.

De Abdij werd omstreeks 1100 gesticht door Monniken uit Vlaanderen. Het klooster verwierf enorme rijkdommen en de abt behoorde tot de machtigste en invloedrijkste in Zeeland. Na de verovering van Middelburg door de prins van Oranje in 1574 werden de monniken gedwongen te vertrekken. Het complex werd, met uitzondering van de kerken, in gebruik genomen als zetel van de Staten van Zeeland, een functie die het nog steeds bekleedt. De rondleiding duurt anderhalf uur en start met een bezoek aan de Zeeuwse wandtapijten, de topstukken van het Zeeuws Museum. Ze vertellen over de strijd van de Zeeuwen tegen de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog.

Praktische informatie
Start rondleiding: elke donderdag van 1 juni t/m 28 september (behalve 29 juni) om 11.15 uur bij balie van het Zeeuws Museum in de Abdij.
Prijs rondleiding: € 8,25 voor volwassenen (incl. voucher voor € 2,00 korting voor een bezoek aan het Zeeuws Museum en een voucher voor 10% korting op het assortiment van het Zeeuws Museumcafé) en € 4,00 voor kinderen t/m 18 jaar (kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum).

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV’s in Zeeland en voorafgaand aan de rondleiding bij de balie van het Zeeuws Museum (balie open vanaf 11.00 uur). Er kunnen per rondleiding maximaal 25 personen deelnemen.


NOOT VOOR REDACTIE

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Groepsarrangementen VVV Zeeland via 0118-569177 of email: groepen@vvvzeeland.nl. www.opstapinzeeland.nl

 

Voor meer informatie over het Zeeuws Museum kunt u contact opnemen met Maaike Ritsema, communicatie en marketing Zeeuws Museum, tel. 0118-653060 of email: m.ritsema@zeeuwsmuseum.nl. www.zeeuwsmuseum.nl

« Terug