Zon zorgt voor topdrukte in het Hemelvaartsweekend in Zeeland

DVN Zeeland selectie gezin.jpg

VVV ZEELAND HEEFT POSITIEVE VERWACHTINGEN

Naar verwachting gaat toeristisch Zeeland een goed weekend tegemoet deze Hemelvaart. Uit een rondgang is gebleken dat in geheel Zeeland de accommodaties goed geboekt zijn. ‘’Wij hopen dat de zon blijft schijnen de komende dagen zodat dit ook nog de nodige dagrecreanten naar de provincie brengt’’ aldus Erik van den Dobbelsteen, directeur VVV Zeeland.

Landelijke aandacht
De goede weersvoorspellingen dragen bij aan de nodige last minute boekingen die de afgelopen week zijn gemaakt bij de accommodaties in Zeeland. Mede door de weersuitzendingen van Piet Paulusma van verschillende locaties in Zeeland kunnen we zeggen dat dit zijn steentje heeft bijgedragen. Dinsdag 8 mei was de locatie van opnamen de tuin van Renesse en hebben we deze familiebadplaats wederom op de kaart weten te zetten voor landelijke televisie; aldus Erik van den Dobbelsteen.

 

Bezetting accommodaties
Hemelvaart valt vroeger ten opzichte van vorig jaar. Voor Midden en Noord-Nederland valt het bovendien in de meivakantie. Door de gehele provincie genomen hebben we een gemiddelde bezetting die richting de 90% gaat, in de kuststreek is het voller dan in het binnenland. De herkomst van de gasten is voornamelijk Nederlands op de voet gevolgd door de Duitse gast. Het aantal Belgische gasten stijgt de laatste weken fors.

 

Meer korte vakanties
Al langere tijd stijgt het aantal korte vakanties in Zeeland. Daardoor groeit de bezetting in voor- en naseizoenen steeds beter. Directeur Erik van den Dobbelsteen: “Naast investeringen die we nu al doen in bezetting in het hoogseizoen, zouden we moeten zoeken naar middelen om het voor- en najaar nog verder aan te jagen. Daar liggen nog veel kansen. Dat is goed voor de sector, maar ook in het algemeen voor de leefbaarheid en werkgelegenheid, iedereen heeft daar baat bij.”

‘’De gasten die deze dagen naar Zeeland komen, komen niet alleen voor zon, zee en strand maar ook voor de natuur, de activiteiten zoals wandelen en fietsen, en voor het goede eten, want dat kan tenslotte ook met het weerbeeld van de komende periode’’.NOOT VOOR DE REDACTIE
________________________________________________________________________________

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Erik van den Dobbelsteen, directeur VVV Zeeland, tel. 06-11705367 of email: e.vanden.dobbelsteen@vvvzeeland.nl.

« Terug