Ontdek de verborgen schatten van Terneuzen en Overslag

Simon de Smokkelaar

Routebureau VVV Zeelnad lanceert 2 nieuwe digitale wandelroutes

Donderdag 24 mei zijn er 2 nieuwe digitale wandelroute beschikbaar in de VVV Zeeland App. De Parelroute “De vliegende Hollander” Terneuzen laat je alle verborgen schatten van Terneuzen ontdekken, en de Parelroute “Smokkelen” geeft je een kijkje in het grensdorp Overslag. De wandelroutes zijn in opdracht van de gemeente Terneuzen gerealiseerd. Deze Parelroutes zijn de nummer 11 en 12 van interactieve wandelroutes die beschikbaar zijn in de VVV Zeeland App.

Parelroutes Terneuzen en Overslag
Terneuzen  “De vliegende Hollander”
“In deze stad zie je de enorme schepen varen over de Westerschelde, waan je je in het oude Terneuzen op z’n vestingwallen en verschijnt de legende van de Vliegende Hollander voor je neus. Vandaar dat je haar in Terneuzen kunt vinden, de parel aan het water.”

Overslag “Smokkelen”
“Overslag ligt op de grens tussen Nederland en België. Perfect om van hieruit te smokkelen. Maar wat werd en wordt er gesmokkeld? Waar lag de grens vroeger? En wat is de dodendraad? Simon de Smokkelaar zal deze antwoorden voor je binnensmokkelen. Vandaar dat je haar in Overslag kunt vinden, de gesmokkelde parel.”

Parelroutes zijn interactieve wandelroutes van maximaal 5 kilometer op diverse plekken in Zeeland, versterkt met belevingselementen en storytelling. Met behulp van de VVV Zeeland App ga je op zoek naar verschillende verhalen van een gebied of plaats. De verhalen worden middels video-verhalen verteld. Hierbij wordt een koppeling gemaakt tussen wat je ziet onderweg, verhalen in de app en een puzzelopdracht. De routes zijn zeer geschikt voor kinderen.

Hoe werkt het?
In de  VVV Zeeland App zijn de parelroutes beschikbaar in zowel Nederlandse als Duitse taal. De routes kunnen worden gedownload, zodat je ze ook zonder internet of wifi offline kan gebruiken. De route start op een aangewezen locatie. Onderweg kunnen er filmpjes bekeken worden en kan je antwoord geven op verschillende vragen. Met het beantwoorden van deze vragen worden er letters verzameld. Aan het einde van de route vormen deze letters een woord. Met dit woord ga je terug naar de startlocatie en kan je de parel die bij de route hoort ophalen. Elke route heeft een ander thema en een andere kleur parel.

Ontdek Zeeland
Er zijn op dit moment 12 parelroutes digitaal beschikbaar:
*Parelroute Bescherming - Burgh-Haamstede
*Parelroute Uniek - Colijnsplaat
*Parelroute Inspiratie - Domburg
*Parelroute Verborgenheid - Hulst
*Parelroute Kostbaar - Kamperland
*Parelroute Tranen - Ouwerkerk
*Parelroute Macht - Veere
*Parelroute Verdediging - Westkapelle
*Parelroute Rijkdom - Zierikzee
*Parelroute Duurzaamheid - Neeltje Jans
*Parelroute De Vliegende Hollander - Terneuzen
*Parelroute Smokkelen - Overslag

Bij de VVV-inspiratiepunten liggen kaartjes (iedere route heeft zijn eigen kaartje) klaar met algemene informatie over de parelroutes. Tevens kan je op dit kaartje het woord invullen.

Meer informatie : www.vvvzeeland.nl/parelroutes

_______________________________________________________________________
NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Routebureau VVV Zeeland, Roswitha Guiran, tel. 0118-587701 of via e-mail r.guiran@vvvzeeland.nl.

« Terug