Ontdek de steden in Zeeland met een gids

stadswandeling gids Zierikzee web versie

VVV Zeeland organiseert deze zomer van 3 juli t/m 28 augustus 2018 iedere dinsdag en woensdag stadswandelingen in Domburg, Zierikzee en Veere onder leiding van een gids. De gids gaat langs de mooiste plekjes van Domburg, Zierikzee en Veere. Nieuw dit jaar; de wandelingen in Domburg worden ook in de Duitse taal gedaan.

Mondriaan wandeling Domburg
De badplaats Domburg heeft een indrukwekkend verleden, waarin zee, landschap, huizen en vooral bijzondere mensen de typisch Domburgse sfeer hebben geschapen. Een aantal zaken uit het verleden is nog steeds te herkennen, de gids vertelt over de tijd van dr. Mezger en de kunstenaars. De wandeling gaat langs de kerk en over de duinen.

Stadswandeling Zierikzee
Zierikzee is in de 10e eeuw ontstaan aan de rivier de Ee. Handel, nijverheid en visserij bracht de stad rijkdom, welvaart en schoonheid. Hierdoor had Zierikzee reeds in het begin van de 15e eeuw een belangwekkend silhouet met muren, poorten, kerken, toren en molens. Met de gids wandel je door Zierikzee langs de vele monumenten die de stad rijk is. Tijdens deze wandeling verrast de gids je met een bezoek aan een monument.

“Anna van Borsele”-wandeling Veere
Veere is één van de meest verrassende plaatsen van Zeeland. Een stadje met een combinatie van een nog zichtbaar groots verleden en hedendaagse gezelligheid aan het uitgestrekte Veerse Meer. Anna van Borsele, vrouwe van Veere en gekleed in middeleeuwse kledij, neemt je mee voor een wandeling door het schilderachtige stadje met haar gigantische kerk, haar ommuurde tuinen en haar haven.

Praktische informatie
Stadswandeling Domburg: woensdagen in juli en augustus, tijdstip: 13.30 uur NL taal, 15.15 uur DU taal, startpunt: VVV Inspiratiepunt Domburg - Schuitvlotstraat 32, duur wandeling 1,5 uur, ticket € 6,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen t/m 12 jaar.
Stadswandeling Zierikzee: dinsdagen in juli en augustus, tijdstip: 10.30 uur NL taal, startpunt: VVV Inspiratiepunt Zierikzee - Nieuwe Haven 7, duur wandeling 2 uur, ticket € 5,75 voor volwassenen.
Stadswandeling Veere: dinsdagen in juli en augustus, tijdstip: 13.30 uur NL taal, startpunt: VVV Inspiratiepunt Veere - Markt 5, duur wandeling 1,5 uur, ticket € 9,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen t/m 12 jaar (inclusief een bezoek aan museum De Schotse Huizen).

Kaarten zijn verkrijgbaar voorafgaand aan de rondleiding bij het betreffende VVV Inspiratiepunt of te bestellen via vvvzeeland.nl.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

NOOT VOOR REDACTIE

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Groepsarrangementen VVV Zeeland via 0118-569177 of email: groepen@vvvzeeland.nl. www.opstapinzeeland.nl