Beleving Boulevard Domburg

Projecttitel: Beleving Boulevard Domburg

Opdrachtgever: Gemeente Veere

Datum oplevering: 2018

Doelstelling
Het doel van dit project was om de allure van Domburg als badplaats te laten terugkomen in de herinrichting van de boulevard. Hierdoor is deze opgewaardeerd tot een plek waar men kan flaneren, kan verblijven of waar vandaan men het strand bezoekt of de natuur in trekt.

Projectbeschrijving
Dat gezondheid en vitaliteit een belangrijke rol zouden gaan spelen in de toekomst van het toerisme in Domburg was al lang voor het verkrijgen van de badstatus duidelijk. Maar de badstatus verscherpt de focus op gezondheid en vitaliteit in aanzienlijke mate. Gemeente en ondernemers werken hieraan verder met de Visie Domburg als kompas. Dat betekent dat Domburg alles op alles zal zetten om de toegekende status van heilzame zeebadplaats waar te maken en haar kwaliteiten op dat vlak zelf nog aanzienlijk zal proberen te verbeteren. Domburg voldoet als zeebad weliswaar aan alle criteria, maar de ambitie reikt verder dan dat: de badplaats moet uitgroeien tot een eigentijdse en professionele oase van vitaliteit, welness en gezondheid op hoog niveau.

Vanuit de Gemeente Veere wordt mede daarom werk gemaakt van de inrichting van de openbare ruimte, waarbij aansluiting wordt gezocht bij het Domburgs DNA en de badstatus. Deze inrichting moet een bijdrage leveren aan het doen herleven van de mondaine tijd van Dr. Mezger. 

Projectresultaat
Binnen de herinrichting van de boulevard van Domburg zijn zeebalkons gerealiseerd. Deze balkons liggen in de duinen en bieden weids uitzicht over het strand en de zee. Een uitstekende plaats om te genieten van het bijzondere uitzicht en tot rust te komen. Deze balkons zijn voorzien van panelen, welke informatie verstrekken over actuele zaken en over de historische badplaats. Daarnaast is er een cirkelverhaal gerealiseerd op de Hoge Hil: uitzicht met een verhaal. Ook zijn de anwb-borden vervangen, zodat ze passen binnen de uitstraling van de nieuwe boulevard.