April 2015

Zeeland scoort het beste van alle provincies
Toerisme in Zeeland groeit snelst
In de landelijke pers heeft u het vast al gehoord of gelezen. Het aantal toeristen in verblijfsaccommodaties in Zeeland is met maar liefst 17% gegroeid t.o.v. 2013. Hiermee scoort Zeeland het beste van alle provincies. VVV Zeeland heeft hier ook een rol in gespeeld, samen met ondernemers, gemeenten en Provincie. Door middel van campagnes, ontwikkeling van diverse producten, de inzet van de VVV-Inspiratiepunten, organisatie van groepsreizen en de TV-Campagne in 2014.
 
TV-campagne
Na het succes van de TV-campagne in 2014, krijgt deze een vervolg in 2015. In de periode dat in 2014 de TV-campagne liep, is het aantal bezoekers van vvvzeeland.nl met 48% gestegen t.o.v. 2013, in dezelfde periode. In 2015 loopt de TV-campagne van 11 t/m 22 mei en van 1 t/m 14 juni. Dit jaar is de Zeelandcommercial niet alleen op de Nederlandse TV te zien, maar ook op de Vlaamse TV. Deelnemen kan al vanaf € 6000,-. Heeft u interesse om deel te nemen aan deze TV-campagne? Neem dan contact op met Ruurt van der Wel via tel. 06-11538695 of r.vanderwel@vvvzeeland.nl.
 
Zeelandpas
De ZeelandPas is de digitale belevingspas in Zeeland. Op 1 april is het nieuwe pasjaar in gegaan. Nieuw dit jaar is, dat er één pas is voor heel Zeeland. Daarnaast kunnen nu ook Zeeuwse inwoners de pas aanschaffen. Zo kan men Zeeland ontdekken en besparen bij attracties, musea en andere belevingen. Ook gratis vervoer is een onderdeel van het aanbod. De pas is verkrijgbaar voor € 4,- per persoon en biedt meer dan € 400,- voordeel. De website www.zeelandpas.nl is onlangs geheel vernieuwd. Meer info
 
Heeft u vragen over de ZeelandPas, wilt u deelnemen of de pas uitgeven? Kijk dan op www.zeelandpas.nl/deelnemen of neem contact op met een van onze medewerkers via tel. 0118-587700.
 
VVV-kantoor Veere
Het oude stadhuis in het stadje Veere is onlangs gerestaureerd. Vanaf 28 maart is de trouwzaal weer in gebruik genomen. Het stadhuis gaat samen met de Schotse Huizen verder als ‘Museum Veere’. Ook de VVV is nu gevestigd in het stadhuis. De VVV en het stadhuis zijn dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur.
 
Culinaire brochure en toeristische kranten

Onlangs zijn de Culinaire brochure Zeeland en drie toeristische kranten verschenen. Van de toeristische krant zijn er de volgende drie edities:

  • editie Schouwen-Duiveland
  • editie Zeeuws-Vlaanderen
  • editie Midden Zeeland (Walcheren, de Bevelanden en Tholen): hierin staan ook 8 redactionele pagina's van de Brabantse Wal. De Brabantse Wal verspreidt deze krant in Brabant, dus een mooi extra promotiemiddel.

Zowel de culinaire brochure als de toeristische kranten zijn gratis verkrijgbaar. U kunt ze bestellen via onze zakelijke website.

 
Help het Zeeuws Museum aan de museumprijs
Het Zeeuws Museum is genomineerd voor de Museumprijs 2015. Deze nominatie is een enorme eer. Als het Zeeuws Museum wint, ontvangen ze een geldbedrag van € 100.000,- en is het mooie publiciteit voor Zeeland. Om die prijs te winnen heeft het Museum véél stemmen nodig. Helpt u mee? Stemmen kan t/m 12 april via www.museumprijs.nl/zeeuwsmuseum. Als leuke bonus maken alle stemmers kans op een 5-daagse reis naar New York voor 2 personen. Laat u ook uw gasten stemmen?
 
Spookboekingen
De laatste tijd is regelmatig in het nieuws geweest dat, naar accommodaties, Engelstalige mails verstuurd worden met het verzoek om een reservering te maken. Als de boeking is bevestigd, wordt er een cheque verstuurd naar de accommodatie met een veel te hoog bedrag. De oplichter vraagt dan het resterende bedrag terug te storten naar zijn rekening. Pas later komt de bank erachter dat de cheque vals is, waardoor bij de accommodatie het geld teruggevorderd wordt. Wees alert op deze oplichterspraktijken!
 
Een jaar gratis Databasis

Met behulp van uw mening willen wij onze communicatie met u verbeteren. Daarom vragen wij u een enquête in te vullen. Dit duurt slechts enkele minuten en is geheel anoniem. Hiermee maakt u kans op een jaar lang gratis Databasis, een advertentie in drukwerk en Zeelandpassen. U hoeft hiervoor alleen uw naam en e-mailadres in te vullen. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor de verloting. Alvast bedankt.

Naar de enquête