Februari 2015

Ondernemersnieuwsbrief februari
Save the date: VVV Zeeland lounge
In het voorjaar 2015 houdt VVV Zeeland per regio een lounge. Noteer de data voor uw regio alvast in uw agenda:
  • Schouwen-Duiveland: dinsdag 17 maart, inloop vanaf 19.00 uur.
  • Zeeuws-Vlaanderen: donderdag 19 maart, inloop vanaf 9.00 uur.
  • De Bevelanden: dinsdag 24 maart, inloop vanaf 15.00 uur.
  • Walcheren i.s.m. Stichting Strandexploitatie Veere, woensdag 1 april, inloop vanaf 19.00 uur.
U ontvangt nog een digitale uitnodiging met daarin de locatie en het volledige programma.
 
Nieuwe brochures

Zeeland is weer een aantal schitterende brochures rijker. Zoals ieder jaar geven we verschillende accommodatiegidsen uit; dit jaar hebben we de hotelgids en de campinggids met elkaar gecombineerd, daarnaast hebben we nog een aparte vakantiewoningengids.

De Zeeland Brochure is helemaal in het nieuw gestoken en moet ervoor zorgen dat er weer veel gasten naar Zeeland komen. De brochures zijn meertalig opgemaakt in de Zeeuwse DNA stijl. Verder brengt de nieuwe Deltagids 2015 een groot aantal voorzieningen en mogelijkheden van de verschillende watersportgebieden onder de aandacht. Dit nieuwe drukwerk kunt u bestellen via: http://zakelijk.vvvzeeland.nl/nl/drukwerk-bestelling.

Op dit moment wordt er nog gewerkt aan de culinaire brochure Zeeland en drie toeristische kranten. I.v.m. de herziening van het FIKS-netwerk komen er ook nieuwe Fietsknooppuntenkaarten uit. Al het nieuwe materiaal verschijnt begin april.

 
Zeelandpas
In 2015 komt er één Zeelandpas voor heel Zeeland. Deze is vanaf 1 april verkrijgbaar voor uw gasten. De Zeelandpas is een voordeel- en vervoerpas voor gasten in Zeeland. Met de ZeelandPas ontdekt de gast pas echt wat Zeeland te bieden heeft. Het doel van de pas is heel eenvoudig; door overzicht, voordeel en gemak te bieden, willen we gasten verleiden meer te ontdekken van onze mooie provincie. De pas gaat € 4,- p.p. kosten. www.zeelandpas.nl
 
Herziening FIKS
Routebureau VVV Zeeland is momenteel druk bezig met de uitvoering van het herziene fietsknooppuntensysteem (FIKS). Woensdag 11 februari jl. is gestart met het verwijderen van routeborden op de trajecten die worden opgeheven of omgelegd. Vanaf 23 februari a.s. gaat men aan de slag met de plaatsing en vervanging van de (verduurzaamde) borden. Als eerste zijn Tholen en Schouwen-Duiveland aan de beurt. Aansluitend gaat men verder met de regio Midden (Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland) waarna wordt afgesloten met de regio Zuid (Zeeuws-Vlaanderen).

Net voor Pasen 2015 wordt het vernieuwde fietsknooppuntensysteem opgeleverd en kunnen fietsers nog intenser genieten van de diversiteit van het Zeeuwse landschap en de vele mooie dorpjes die Zeeland rijk is. Met de oplevering van het vernieuwde netwerk komen ook de nieuwe FIKS-kaarten beschikbaar.

Routebureau VVV Zeeland presenteert hierbij ook graag het nieuwe ontwerp van het knooppuntenbord aan u (zie afbeelding hiernaast). Op het nieuwe ontwerp staat bovenaan het knooppuntnummer vermeld. Meer informatie: routes.vvvzeeland.nl/herziening-fiks

 
Zeeland in de media
In januari 2015 heeft VVV Zeeland al een paar mooie publicaties op haar naam staan. De nieuwe route Op Smokkelpad (in Zeeuws-Vlaanderen) heeft aandacht gekregen in het AD Magazine en in de Wandelkrant TE VOET. Rondom de film Michiel de Ruyter zijn er artikelen verschenen in de Telegraaf varen, wonen en reizen en in het AD Magazine. Voor de promotie van het wandelen in onze provincie is in de februari/maart editie van Toeractief een schitterend 8 pagina’s lang artikel verschenen over wandelen op Neeltje Jans.
 
Neuromarketing
In samenwerking met CELTH (Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality) voert VVV Zeeland een onderzoek uit naar neuromarketing. Neuromarketing is redelijk nieuw en kijkt op basis van activiteit in de hersenen hoe mensen reageren op bepaalde beelden en filmpjes, om zo te bepalen welke marketingactiviteiten succesvol zijn of niet. Bij de zakelijke talkshow 'Friday Afternoon' van RTLZ heeft Marcel Bastiaansen (onderzoeker CELTH) gesproken over het onderzoek van VVV Zeeland en CELTH. Bekijk hier de uitzending.
 

Tips voor uw gast

Straô

De straô op de Kop van Schouwen is weer begonnen. Tijdens dit feest worden de voeten van de paarden in de zee "gewassen". Renesse en Burgh-Haamstede zijn al aan de beurt geweest. De komende zaterdagen kunnen uw gasten terecht in Noordwelle, Scharendijke, Ellemeet en als laatste Serooskerke.
 
Michiel de Ruyter de film
De avonturenfilm gaat over het leven van Nederlands grootste zeeheld Michiel de Ruyter. Het is een emotionele, spectaculaire, historische film over de Gouden Eeuw en het succes van de Nederlandse zeevaart. Intriges, samenzweringen en spectaculaire zeeslagen tegen de Engelsen, met De Ruyter als bevelhebber van de Nederlandse Vloot, zijn te bewonderen op het witte doek. In de film zitten verschillende opnamen van Zeeland, een aanrader voor uw gasten. www.michielderuyterdefilm.nl