Juli 2015

Hersenonderzoek bewijst: het Zeeuws Gevoel bestaat
In de PZC van 30 juni heeft een artikel gestaan over dat de tv-commercial 'Land in zee!' waarmee VVV Zeeland de provincie landelijk onder de aandacht brengt, effectief is. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de reclame voor een sterkere emotie zorgt bij beelden van Zeeland. CELTH, een samenwerkingsverband van drie hogescholen - waaronder HZ - en het bedrijfsleven, deed in Tilburg een experiment bij vijftig proefpersonen. Lees verder
 
Zeeuwse toeristen bewegen meer
Toeristen en dagrecreanten die Zeeland bezoeken, geven hun eigen gezondheid een 7,3. Als ze in Zeeland zijn bewegen ze ook meer dan thuis. Toch vinden toeristen ook dat ze zich in Zeeland prima kunnen ontspannen. Genieten van de omgeving is de belangrijkste reden om in Zeeland op vakantie te gaan. Dat blijkt uit onderzoek van het Kenniscentrum Kusttoerisme. Lees verder
 
Zeeland in de media
Op 5 juli zijn er prachtige beelden van Zeeland de hele wereld overgegaan, met de finish van de Tour de France. Naast deze prachtige promotie staat er in het zomernummer van Campinglife een mooi artikel over Zeeland. Heeft er in het mei nummer van Nestor (seniorenorganisatie Belgie) een artikel gestaan over fietsen langs de Westerschelde. Kreeg Zeeland ruime aandacht in het motormagazine MOTO73 en stonden er artikelen in de Fiets Actief en de Telegraaf bijlage varen, wonen, reizen. Dankzij actieve persbewerking van VVV Zeeland kunnen wij deze ‘’free publicity’’ genereren.
 
Presenteer uw bedrijf bij onze zuiderburen

Onze zuiderburen zijn steeds vaker een graag-geziene gast in Zeeland. Daarom presenteert Zeeland zich van 25 tot 27 september tijdens Water-rAnt Antwerpen. Dit evenement staat in het teken van gastronomie en watersport. Op vrijdag 25 september vindt in het kader van de Zeeland Parade het minisyposium “Over de Schelde’ plaats. Vertegenwoordigers van het (toeristisch) bedrijfsleven, reisorganisaties en overheden zullen hiervoor worden uitgenodigd. Naast de Commissaris van de Koning, Han Polman, zullen diverse sprekers de thema’s gastronomie, fietsen en watersport belichten. Dit evenement biedt u een unieke kans om uw bedrijf te presenteren aan uw (potentiële) Belgische gasten. Dit kan door het huren van een pagodetent (3x3) zonder voorzieningen, folderpresentatie in de stand van VVV Zeeland of een item voor de goodiebag voor gasten van het minisymposium. Kosten per onderdeel:

  • Pagodetent (3x3) zonder voorzieningen à € 900,00
  • Folderparticipatie in stand VVV Zeeland à € 250,00
  • Item in goodiebag minisymposium (150 st.) à € 125,00

-bedragen zijn excl. BTW
-extra voorzieningen in overleg en op basis van een nacalculatie

De organisatie is in handen van Rob Rameau en Balth. Roessing, in samenwerking met het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Antwerpen, Provincie Zeeland, Lekker regionaal product en VVV Zeeland. Inschrijven kan tot uiterlijk woensdag 5 augustus 2015 via VVV Zeeland, Sylvia de Geest, s.de.geest@vvvzeeland.nl.

 
Meer acties en meer gemeten gebruik voor de ZeelandPas
Vanaf begin juli zijn de vervoersmogelijkheden met de ZeelandPas weer aangevuld met de leukste gratis vervoersmogelijkheden voor zowel de persoonspas als de gezinspas! Zoals de E-Tuk in de gemeente Veere, de Zomerbus op Zeeuws-Vlaanderen en hop-on/hop-off bussen op de Bevelanden. Naast het extra vervoer zijn er wekelijks nieuwe pasuitgevers en acceptanten die zich aanmelden als deelnemer aan de ZeelandPas. Ook werken diverse bedrijven samen door gezamenlijk een actie aan te bieden, zoals bijvoorbeeld de Amusefietstocht en het Schouwse Bord. Daarnaast groeit ook het aantal registraties van de pas bij acceptanten, op dit moment is dat al vier keer zo hoog als in dezelfde periode in 2014. De Facebook-pagina van ZeelandPas (sinds juni actief) heeft intussen al meer dan 400 likes. 
 
VVV-inspiratiepunten

In het VVV-inspiratiepunt in Zoutelande hebben we vele jaren het postagentschap verzorgd. Op 3 augustus komt hier een einde aan. Het postagentschap verhuisd naar Emté van den Berg in Zoutelande. Het VVV-inspiratiepunt in Zierikzee heeft de afgelopen weken een verbouwing ondergaan. De laatste werkzaamheden worden momenteel verricht, zodat het een inspirerende VVV wordt. Onze medewerkers zijn er klaar voor om de gasten te inspireren.