Mei 2016

Zeeland is weer op TV
Vanaf 16 mei is Zeeland weer met een TV-commercial te zien op de publieke omroepen NPO 1, 2 en 3. Hiermee wordt een vervolg gegeven aan de TV-campagne in 2015. In de commercial staan diverse kenmerkende locaties in Zeeland centraal. Ook dit jaar nemen diverse Zeeuwse partijen deel aan de commercial door middel van een zogenoemde tag-on (een herhaalspot van 10 seconden). De commercials worden uitgezonden in de periode 16 mei t/m 12 juni en september. De vorige campagne liep in mei en juni 2015 en deze uitzendingen hebben geleid tot een flinke groei in het websitebezoek op vvvzeeland.nl. De commercial is te zien op You Tube.
 
Buitenland Promotie
Sinds 2013 werken VVV Zeeland en het NBTC Holland Marketing actief samen in de Beach Life Campagne om Zeeland, Land in Zee crossmediaal te promoten in Duitsland en België. Ten behoeve van deze samenwerking wordt elk jaar een campagneplan ontwikkeld. In 2016 positioneren we Zeeland wederom als jaarrond bestemming. De focus ligt op de meest kansrijke doelgroepen voor een bezoek aan Zeeland. Verder zijn er intensieve samenwerkingen met Duitse en Vlaamse marktpartners (boekingplatforms, mediapartners etc) die een groot bereik hebben in de doelgroep, om via hun kanalen Zeeland-content te ontsluiten. Voor meer informatie kijk op de zakelijke website van VVV Zeeland.nl.

Fietscampagne "Lecker Radeln" Duitsland
In de periode van 4 mei tot en met 19 juni voeren we een fietscampagne in Duitsland. Hierbij worden consumenten uit Nordrheinwestfalen opgeroepen Zeeland te ontdekken op de fiets en tevens te genieten van al het lekkers wat Zeeland op culinair gebied te bieden heeft. Dit wordt gedaan via advertorials in special interest bladen, persreis, nieuwsbrief, facebook, leaflet, radiocommercial en een microwebsite binnen de website van de grootste krant van Duitsland. Consumenten kunnen tevens mee doen aan een prijsvraag, waarbij men o.a. een weekendje Zeeland kan winnen.

Zeit zu Zweit Campagne Duitsland
In de maanden mei en juni wordt er ook een campagne gevoerd in Duitsland gericht op koppels. Er is een duidelijke trend naar een 5e, 6e en 7e vakantie. Door het hoge aantal vakantiedagen in Duitsland ontstaat er tijd voor vakanties voor twee personen. Duitsers geven aan dat het ontsnappen aan de dagelijkse werkstress en de behoefte aan ontspanning op plek 1 staat wat betreft reismotivatie. De campagne is daarom met name gericht op de activiteiten in Zeeland die uitermate geschikt zijn voor koppels. Consumenten kunnen ook hier meedoen aan een prijsvraag, waarbij men o.a. een weekendje Zeeland kan winnen. 

 
Nieuwe VVV-brochures voor uw gast
Om de gasten goed te informeren en te inspireren heeft VVV Zeeland verschillende brochures gemaakt. In januari zijn de vakantieverblijvengids en de gecombineerde hotel-en campinggids verschenen. In april drie edities van de toeristische kranten: editie Schouwen-Duiveland, editie Zeeuws-Vlaanderen en editie Midden-Zeeland (Walcheren, Bevelanden en Tholen). In deze kranten leest de gast wat er allemaal te doen is in de regio. Ook in april is de restaurantgids Zeeland verschenen. In deze smakelijke brochure staan o.a. alle deelnemende restaurants en verkooppunten streekproducten. Verder hebben we een inspirerende Zeelandbrochure gemaakt. Deze brochure heeft als doel de toekomstige gast te inspireren om naar Zeeland te komen.

U kunt de verschillende brochures ook zelf uitdelen aan uw gasten of meenemen als u zelf naar een beurs gaat. Hier kunt u de brochures bestellen. Ook komt er nog een nieuwe groepsbrochure Zeeland, met een looptijd van twee jaar. Hierin kunt u nog deelnemen. Heeft u interesse? Neem dan contact op Groepsarrangementen Zeeland via 0118-569177 of groepen@vvvzeeland.nl

 
Inspiratie én kompas voor verblijf vol inspiratie
Als gasten hier op vakantie zijn, willen ze er natuurlijk op uit. Zeeland ontdekken en de zintuigen prikkelen, met de pracht die onze provincie te bieden heeft. De ZeelandPas is een ideale leidraad voor gasten om Zeeland te ontdekken. In de categorieën actief, culinair, cultuur, wellness en shoppen zijn uiteenlopende belevingen te vinden, met veel voordeel.

Door als verkooppunt deel te nemen aan de ZeelandPas bieden accommodaties hun gasten inspiratie én een kompas voor een verblijf vol beleving. Het voordeel dat de pas biedt is gasten te triggeren meer te ondernemen tijdens hun verblijf in Zeeland. Heeft u een unieke beleving, waarvan u denkt dat die niet mag ontbreken op de ZeelandPas? Dan kunt u natuurlijk deelnemen als acceptant. Ga voor meer informatie over deelname als acceptant of verkooppunt naar www.zeelandpas.nl/deelnemen.

 
Delta Watersport Promotie
Ook dit jaar zijn er weer mooie stappen gezet binnen de 'Delta Promotie'. De Deltapromotie wil de zuidwestelijke Delta positioneren als dé meest gevarieerde en veelzijdige watersportbestemming van Nederland. Afgelopen voorjaar is de nieuwe Deltagids verschenen. Deze gids verleidt watersportende gasten tot het maken van leuke uitstapjes op de wal, maar inspireert ook de 'landrot' over de belevenissen op het water. Neem hier zelf een kijkje in de gids.

Daarnaast is www.deltagids.nl vernieuwd. De website lokt potentiële gasten naar het gebied door de gevarieerde Deltabestemmingen in beeld te brengen, evenals de diverse mogelijkheden voor watersport op, aan, in of onder de diverse Deltawateren. De Deltapromotie wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, Regio West-Brabant, Stad Antwerpen en het bedrijfsleven in het gebied. Benieuwd naar de mogelijkheden om aan te haken? Neem contact op via info@deltagids.nl. 

 
Vriendelijke informatievoorziening aan de Walcherse stranden
De gemeente Veere vervangt deze zomer alle strandinformatieborden bij de duinovergangen, langs de zuidwestkust tussen Westduin (Dishoek) en Westkapelle. Dit gebeurt in combinatie met een welkomstbord op de parkeerterreinen en een goede verwijzing naar het strand, vanaf de doorgaande route. Dit alles om de kwaliteit en de uitstraling van het kust- en strandproduct te verbeteren. De nieuwe borden worden ontworpen en vervaardigd door VVV Zeeland.
 
 
VVV Zeeland
Postbus 8
4357 ZG Domburg

E info@vvvzeeland.nl
W www.vvvzeeland.nl