Oktober 2016

Nieuwsbrief VVV Zeeland - oktober 2016

 

Bekijk onze producten | Onze laatste nieuwtjes

In deze editie:

cursus gastheerschap grevelingen | stemmen NPO mooiste natuurgebied 

cursus Gastheerschap Grevelingen
Bent u recreatieondernemer in de Grevelingen regio en wilt u meer weten over de prachtige omgeving waarin u gastheer bent? IVN Zeeland organiseert weer een cursus “Gastheerschap van de Grevelingen”. Wij ondersteunen dit initiatief en kunnen de cursus van harte aanbevelen.

Door de cursus wordt uw kennis van het gebied vergroot. Een ander doel van de cursus is promotie van het gebied door uw samenwerking met andere recreatieondernemers te vergroten. Zo worden gasten nóg beter geïnformeerd over de mogelijkheden op en rond de Grevelingen.

Voor wie? 
De cursus is bedoeld voor recreatieve en toeristische bedrijven en organisaties rond de Grevelingen. Hotels, campings, B&B’s, theetuinen, restaurants, strandpaviljoens, boerenbedrijven met agrotoerisme maar ook bedrijven in oprichting. Per bedrijf/organisatie kunnen maximaal 2 personen meedoen.

Inhoud
In 5 bijeenkomsten krijgt u meer informatie over de bijzondere waarden van de streek waarin u onderneemt. Er wordt aandacht besteed aan de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie, toeristische en recreatieve mogelijkheden en typische flora en fauna

Data, locatie en kosten
De cursus is gepland op vijf dinsdagmiddagen van 13.00-17.00 uur (1, 15 en 29 november en 13 december plus een terugkomdag in maart-april 2017). De cursus vindt steeds plaats bij een van de gastheren in opleiding. De kosten zijn € 100,- per persoon. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen aan de cursus.

Aanmelden en informatie
Aanmelden kan tot 27 oktober via de website van IVN.
Meer informatie via Rita de Ligt-van der Zee, 0113-211675 / h.de.ligt@ivn.nl

Aanmelden >>

 
STEMMEN NPO MOOISTE NATUURGEBIED

De Oosterschelde is het grootste Nationaal Park in Nederland met ruim 350 vierkante kilometer aan natte en droge natuur. De zeehond, de bruinvis, de sepia, maar ook de tureluur, steltloper en verschillende soorten ganzen zijn hier vaste gasten in en rond het water. Door de werking van eb en vloed en de temperatuursverschillen in het water, is er een enorme biodiversiteit boven én onder water. Hoe bijzonder het Nationaal Park Oosterschelde is, blijkt wel uit de nominatie als ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’.

Vindt u de Oosterschelde ook zo bijzonder? Stem dan nu op Nationaal Park Oosterschelde als mooiste natuurgebied!

Stemmen >>

E info@vvvzeeland.nl | W www.zakelijk.vvvzeeland.nl