December 2017

Dromen, verbeteren en vernieuwen

Bekijk onze producten | Onze laatste nieuwtjes

In deze editie:

dromen over vakantie | update vvvzeeland.nl | vernieuwing vvv-inspiratiepunten | zeeland mosselcampagne | fietsopstappunt | parelroute hulst

Dromen over de vakantie

December en januari zijn traditiegetrouw dé maanden waarin mensen nadenken over de vakantie(s) van het volgende jaar en zich volop oriënteren. Daarom zal de online campagne 'Niet iedereen houdt van Zeeland. Mooi.' in deze periode weer veel te zien zijn.

Met onder meer video's en banners op YouTube, diverse sites en Facebook. En aandacht voor de thema's kust, fietsen, watersporten en culinair. Check daarom nu of uw vermelding er tiptop bij staat.

Uw vermelding bijwerken >>

 
Update website vvvzeeland.nl

In eerdere nieuwsbrieven, lieten we u weten dat we bezig waren om de boekings- en reserveringssystematiek op vvvzeeland.nl te verbeteren. Op donderdag 5 oktober jl. is er een grote update live gegaan, met als belangrijkste aanpassing de vereenvoudiging van de stappen die bezoekers doorlopen om een reservering of boeking te maken.

De grootste verbetering daarin is het direct tonen van de beschikbaarheidskalender, na het klikken op de knop 'bekijk beschikbaarheid'. Daarnaast zijn er ook een flink aantal andere verbeteringen doorgevoerd.

Lees verder >>

 
Groen licht voor vernieuwing VVV-inspiratiepunten 

Stapsgewijs worden de VVV-inspiratiepunten in Zeeland vernieuwd. Om meer te voldoen aan de vraag van de moderne gast worden het Inspiratiepunten in plaats van Informatiepunten. Een aantal vestigingen is al aangepakt en recent hebben we van verschillende gemeentes groen licht gekregen om te starten met de verbouwing van VVV-inspiratiepunten in Renesse, Terneuzen en Goes.

In Renesse komt het VVV-inspiratiepunt in het voormalige Ecoscope-gebouw. De vernieuwde vestiging gaat naar verwachting in maart 2018 open. In Terneuzen wordt de bestaande vestiging verbouwd. Streefdatum voor de opening is april 2018. In Goes krijgt het VVV-inspiratiepunt een gezamenlijke ingang met Historisch Museum De Bevelanden. Dit VVV-inspiratiepunt opent naar verwachting in november 2018 haar deuren.

 

 
Zeeland Mosselcampagne 2017/2018
VVV Zeeland en Het Nederlands Mosselbureau zetten samen, voor de vierde keer, de Zeeuwse mosselen en Zeeland in de schijnwerpers in Duitsland. Doel van de campagne is het vergroten van de bekendheid van Zeeuwse mosselen in Duitsland en tegelijkertijd meer Duitse gasten te verleiden een bezoek aan de Zeeuwse kust te brengen.

Meer over de mosselcampagne >>

 
Fietsopstappunt Cadzand-Bad

Tijdens de toeristische ontmoetingsdag maakte gedeputeerde Carla Schönknecht tijdens haar speech live verbinding met Reinder de Jong, projectleider bij het Routebureau VVV Zeeland. Het publiek werd meegenomen naar een innovatief concept: ‘FietsOpstappunt’ Cadzand-Bad.

In het komende jaar zullen deze FietsOpstappunten in Zeeland geplaatst worden, om zo Zeeland als beste fietsprovincie van Nederland op de kaart te zetten.

De presentatie tijdens de toeristische ontmoetingsdag terugkijken? Klik hier.

Ontdek meer over de fietsopstappunten >>

 

 
Parelroute Verborgenheid Hulst

Hulst heeft nu ook een Parelroute; Verborgenheid Hulst. Met deze Parelroute worden de verborgen schatten van Hulst ontdekt. Deze Parelroute is de negende in de serie Parelroutes en er volgen er nog meer.

Wat zijn Parelroutes?

Parelroutes zijn wandelroutes van maximaal 5 km op diverse plekken in Zeeland. De routes zijn vooral erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Ze kunnen hiermee verborgen schatten ontdekken. Een leuke tip om aan u gasten mee te geven!

Hoe werkt het?

Uw gasten kunnen een Parelroute kaartje ophalen bij één van de VVV-inspiratiepunten en bij een aantal ondernemers in de buurt. Daarna openen of downloaden ze de Parelroutes in de nieuwe Zeeland App. Een route start op een aangewezen beginlocatie. Onderweg vertellen filmpjes verhalen over de omgeving en kan men vragen beantwoorden. Met het beantwoorden van deze vragen worden letters verzameld en deze letters achter elkaar vormen een woord. Met dit woord kan het laatste filmpje geopend worden. Vervolgens halen de gasten op de aangewezen locatie een fysiek pareltje op. Elke route heeft een ander thema en een andere kleur parel.

Lees verder >>