Fietsen op 5 sterrenniveau

De vrijetijdseconomie is voor Zeeland van economisch groot belang. Ieder jaar weer genieten inwoners en gasten van de afwisseling in het landschap, de Zeeuwse wateren en de dorpen en steden. Veel mensen doen dat graag op de fiets. Zeeland is met het unieke landschap op de grens van land en zee, fietsprovincie bij uitstek. In de provincie is veel geïnvesteerd in routes, infrastructuur, veiligheid en promotie. Zeeland wordt dan ook hoog gewaardeerd als fietsprovincie. De infrastructuur en het fietsnetwerk zijn al van een hoog niveau. Faciliteiten onderweg zijn hierbij nog niet ten volle ontwikkeld. De Provincie Zeeland werkte samen met Routebureau VVV Zeeland aan een plan voor de opwaardering van de fietsvoorzieningen. Door te investeren in innovatieve fietsvoorzieningen vergroten we de belevingswaarde van een fietstocht door ons land in zee. Bij deze fietsvoorzieningen staan service, comfort en duurzaamheid centraal.

Er zijn 2 voorzieningen uitgewerkt waarmee fietsers beter worden gefaciliteerd.

Fietsoplaadpunten in de openbare ruimte

De afgelopen jaren heeft de verkoop van elektrische fietsen een enorme vlucht genomen. Met de opkomst van de elektrische fiets is ook de vraag naar oplaadmogelijkheden gestegen. In de openbare ruimte willen we daarom het aantal oplaadpunten uitbreiden. De oplaadpunten worden geplaatst bij bestaande of nog te realiseren picknicklocaties.

Ontdek meer over de fietsoplaadpunten

Overzichtspanelen op fietsknooppunten

Op circa 25% van de Zeeuwse knooppunten staat een overzichtspaneel met daarop het volledige netwerk van de regio afgebeeld.Uitgangspunt is om de dekkingsgraad van het aantal panelen op het netwerk uit te breiden. Op ieder paneel zal het netwerk in een straal van 15 kilometer rondom het knooppunt worden afgebeeld.