Maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief VVV Zeeland 

Bekijk onze producten | Onze laatste nieuwtjes

In deze editie:

Metamorfose VVV-inspiratiepunten | Gastvrij Zeeland in de Regio | PRESENTEER UW BEDRIJF ONZE ZUIDERBUREN | Nieuwe VVV-uitgaven | ZeelandPas 2017 | Fietsen op 5-sterrenniveau

Metamorfose VVV-Inspiratiepunten

De VVV-vestigingen in Kamperland en Oostkapelle worden verbouwd. Bij de inrichting speelt het DNA van de plaats en regio een belangrijke rol. Vanaf 7 april kunnen toeristen en inwoners terecht in de compleet vernieuwde VVV-inspiratiepunten.

Van informatie naar inspiratie
De consument van vandaag de dag stelt hoge eisen aan hoe en waar hij op vakantie gaat. De gast heeft al heel veel gezien en gedaan, en wil op andere manieren geïnformeerd worden. De gast is daarbij continue op zoek naar nieuwe belevenissen. Dit heeft ook gevolgen voor de rol van de VVV. VVV Zeeland wil hier op aansluiten door de VVV niet te positioneren als een winkelconcept, maar als een startpunt voor inspiratie en beleving van de omgeving. Een plaats waar je kennismaakt met de verhalen van de regio en waar je wordt geïnspireerd om die regio meer te ontdekken. Het VVV-inspiratiepunt in Domburg is reeds verbouwd naar deze nieuwe formule.

Interactieve inrichting
Bij de inrichting via het nieuwe concept speelt het DNA van de plaats en regio een belangrijke rol. Via interactieve toepassingen (videoschermen, touchscreens etc.) krijgen bezoekers op een leuke manier tips over de omgeving en inspiratie voor hun verblijf in Zeeland.

Vervolgtraject
Het blijft niet bij deze VVV-inspiratiepunten. Er worden momenteel concrete plannen uitgewerkt voor Terneuzen, Renesse, Cadzand en Goes.

 
Gastvrij Zeeland in de Regio

Samen met Impuls Zeeland en Kenniscentrum Kusttoerisme organiseert VVV Zeeland drie toeristische startbijeenkomsten. Hét moment om bijgepraat te worden over: de laatste ontwikkelingen op toeristisch gebied in uw regio, de lopende projecten en natuurlijk met een hapje en drankje bij te praten met uw collega-ondernemers.

De bijeenkomsten vinden op de volgende data en locaties plaats:

Regio Schouwen-Duiveland
5 april 19.00 uur
Grand Hotel ter Duin, Burgh-Haamstede

Regio Zeeuws-Vlaanderen
11 april 14.00 uur
Mauritshof, IJzendijke

Regio Walcheren/Bevelanden
8 mei 13.00 uur
Landlust, Nieuwdorp

Via onze zakelijke website kunt u zich aanmelden voor deze bijeenkomsten. Het volledige programma volgt binnenkort. Een tipje van de sluier: op 5 april is de lancering van het nieuwe corporate magazine “Gastvrij Zeeland” en op 8 mei de lancering van de nieuwe website vvvzeeland.nl.

 
Presenteer uw bedrijf bij onze zuiderburen

Onze zuiderburen zijn steeds vaker een graag-geziene gast in Zeeland. Daarom presenteert Zeeland zich van 22 tot en met 24 september tijdens het nautisch publieks evenement Water-rAnt Antwerpen met een eigen Zeeland Plein. Dit evenement staat in het teken van gastronomie en watersport.

Het Zeeland Plein is bedoeld om Vlaamse bedrijven/consumenten bekend te maken met de Zeeuwse producten van het land en uit de zee, de bezoekbestemming Zeeland en om diverse public en private stakeholders bij elkaar te brengen om te netwerken en de zakelijke contacten tussen Belgische- en Nederlandse ondernemers te verstevigen.

Dit evenement biedt u een unieke kans om uw bedrijf te presenteren aan uw (potentiële) Belgische gasten. De organisatie is in handen van Rob Rameau en Balth. Roessingh, in samenwerking met het Consulaat-generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Antwerpen en VVV Zeeland. Inschrijven kan tot uiterlijk 1 juli 2017 via VVV Zeeland.

Lees hier verder wat de mogelijkheden zijn. U kunt u via het deelnameformulier inschrijven voor het Zeeland Plein of voor sponsoring.

 

 
Nieuwe VVV-uitgaven 2017

De toeristische kranten en culinaire brochure zijn dit jaar geheel nieuw vormgegeven. Naast een nieuw uiterlijk hebben deze uitgaven ook een nieuwe naam gekregen. De toeristische kranten heten nu Zien & Doen en de culinaire brochure Eten & Drinken.

Deze namen sluiten aan bij de onderwerpen die straks op de nieuwe website staan. De Zien & Doen kranten komen begin april uit en de Eten & Drinken brochures half april. In juni komt de wervende Zeeland brochure uit. Deze gids wordt verspreid tot juni 2018 om gasten te verleiden en te enthousiasmeren om naar Zeeland te komen.

Een brochure die al verschenen is, is de Deltabrochure 2017. Deze inspiratiegids is één van de middelen die VVV Zeeland samen met partners inzet om het Deltagebied onder de aandacht te brengen bij (potentiële) gasten en waterrecreanten.

De Zeeland Vakantiewoningengids en gecombineerde Camping- en Hotelgids zijn begin dit jaar verschenen en al volop verspreid.

Om ook uw gasten te inspireren en informeren kunt u de verschillende brochures en kranten bestellen.

 
 ZeelandPas 2017: doet u al mee?

Het aanbod van de ZeelandPas is dit jaar weer uitgebreid met mooie nieuwe acties, maar natuurlijk ook veel terugkerende acties. Nieuw dit jaar is dat de gemeente Hulst aangesloten is als partner! Ondernemers in deze gemeente kunnen nu dus ook deelnemen als acceptant of verkooppunt.

De pas geeft meer dan € 500,- voordeel bij ruim 300 Zeeuwse belevingen, waaronder alle grote Zeeuwse dagattracties en musea. Buitenom het beleefaanbod biedt de ZeelandPas ook weer gratis extra’s. Zo is de deelname aan een stadswandeling door Domburg, Hulst, Sluis, Terneuzen, Veere en Zierikzee gratis inbegrepen. En kan men met de Zomerbus een gratis rit maken over Zuid-Beveland. Daarnaast worden er nog andere vervoersmogelijkheden (met korting) aan het aanbod gekoppeld, zoals een combi-dagkaart van Connexxion. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Wilt u ook deelnemen aan de ZeelandPas?
Dat kan! Als acceptant kunt u deelnemen door een actie aan te bieden in één van de categorieën actief, culinair, cultuur, shoppen of wellness. Meer informatie over deelname als acceptant en de spelregels vindt u op de website zeelandpas.nl/deelnemers.
Een andere mogelijkheid is om passen te verkopen. Hiervoor kunt u passen inkopen via het webformulier vanaf 25 stuks, later bijstellen is altijd mogelijk. Bent u benieuwd naar wat dit voor u betekent en wat de inkoopprijzen zijn? Kijk dan hier voor meer informatie.

 

 
Fietsen op 5-sterrenniveau
Fietsen in Zeeland betekent letterlijk fietsen op de grens van land en zee. Routebureau VVV Zeeland en de provincie Zeeland hebben de ambitie om fietsen in Zeeland op 5-sterrenniveau te brengen. 

Dit betekent dat we niet alleen het onderhoud van het fietsknooppuntensysteem op het hoogste kwaliteitsniveau willen uitvoeren, maar ook dat we fietsers in Zeeland in de watten willen leggen met kwalitatieve voorzieningen. Voorzieningen waar het draait om service, gemak en comfort.

De provincie Zeeland investeert hierin met de voucherregeling 5-sterren fietsvoorzieningen. Routebureau VVV Zeeland wil voor de uitvoering hiervan samenwerking aangaan met overheden en ondernemers. Interesse? Kijk dan op onze zakelijke site.


Laat uw gasten ook zien dat Zeeland een fietsprovincie bij uitstek is en plaats de banner 'Fietsen in Zeeland' op uw website. Zo hebben fietsers vanaf uw site gemakkelijk toegang tot de mooiste routes, de leukste fietscafés en de routeplanner. Download de banners hier.

VVV-sticker 2017
Inmiddels zijn de VVV-stickers 2017 naar onze partners verstuurd. Heeft u deze onverhoopt niet ontvangen, mailt u dan naar servicedesk@vvvzeeland.nl. U ontvangt de sticker dan alsnog.