Mei 2017

Nieuwsupdate: Zeeland uitgeroepen tot 5-sterren fietsprovincie

Bekijk onze producten | Onze laatste nieuwtjes

In deze editie:

5-sterren fietsprovincie | nieuw online platform | vermelding bijwerken | online zeelandcampagne | Gastvrij Zeeland magazine

Zeeland uitgeroepen tot 5-sterren fietsprovincie

Zeeland voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen voor de recreatieve fietser en is daarom uitgeroepen tot 5-sterren fietsprovincie. Dit is de maximale beoordeling. Het Landelijk Fietsplatform heeft dit keurmerk vandaag uitgereikt.

Fietsknooppuntensysteem
Dit uitstekende resultaat is ondermeer te danken aan de goede wijze waarop het beheer en onderhoud van het routenetwerk door Routebureau VVV Zeeland wordt opgepakt. Hier wordt maximaal op gescoord in de beoordeling. Bovendien biedt Zeeland een uniek landschap waarin gefietst kan worden op de grens van land en zee. Het fietsknooppuntensysteem in Zeeland bestaat uit 1.900 kilometer bewegwijzerde routes (in twee richtingen) en 467 knooppunten.

Koploper
Sinds de realisatie van het fietsknooppuntensysteem in Zeeland in 2006 hebben de Provincie Zeeland, diverse Zeeuwse gemeenten, Waterschap Scheldestromen en Routebureau VVV Zeeland fors geïnvesteerd in het onderwerp fiets. Zowel aan recreatieve routenetwerken, utilitaire routes, infrastructuur, veiligheid, productontwikkeling en promotie is de afgelopen jaren hard gewerkt. Het resultaat van deze inzet mag er zijn: Zeeland is een van de koplopers in de kwaliteitsmonitor.

Meer informatie
Meer informatie over het behalen van de titel 5-sterren fietsprovincie leest u hier. Het is voor ondernemers en gemeenten mogelijk om deel te nemen aan de voucherregeling fietsvoorzieningen van de provincie Zeeland. Hier leest u meer over de fietsvoorzieningen en de deelnamemogelijkheden.

 
Nieuw online platform: website en Zeeland App

De website vvvzeeland.nl en de VVV Zeeland App zijn volledig vernieuwd. Deze nieuwe platformen inspireren de gast op een eigentijdse manier. Uniek is dat de gast content te zien krijgt op basis van persoonlijke voorkeuren, weer, tijd en locatie en op een vernieuwende manier zijn eigen dagje uit kan plannen.

De nieuwe website en app bieden mogelijkheden om uw bedrijf extra onder de aandacht te brengen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met de Servicedesk van VVV Zeeland via 0118-745710 of via servicedesk@vvvzeeland.nl.

Download de app voor  IOS >> of  Android >>

Bekijk de nieuwe website>>


Lees meer >>

 
Beter zichtbaar met een goed bijgewerkte vermelding

De nieuwe website en app maken nog meer gebruik van de informatie die in uw vermelding staat opgenomen. Het is nu nóg belangrijker dat deze up to date is.

Een paar tips:
- Zorg voor goede foto’s (minimaal 2200 pixels breed), deze zijn nu groot in beeld;
- Zorg voor een pakkende tekst, het liefst ook vertaald in Engels en Duits;
- Zorg voor bijgewerkte openingstijden, soms kan dat bepalend zijn of uw bedrijf wel of niet zichtbaar is;
- Zorg voor goed bijgewerkte kenmerken en faciliteiten, op basis hiervan kan uw bedrijf sneller worden gevonden;
- Check uw contactgegevens en voeg aanvullende informatie toe die handig is voor de gast.

Heeft u vragen over het aanpassen van uw vermelding? Neem dan contact op met uw contactpersoon van uw lokale VVV-inspiratiepunt.

Update nu uw vermelding>>

 

 
Online Zeelandcampagne 2017

Deze week start VVV Zeeland met een nieuwe landelijke Zeelandcampagne. Met als doel consumenten te bereiken in de droomfase, bij het oriënteren op een kortere of langere vakantie in Zeeland. Deze oriëntatie vindt steeds vaker online plaats, vandaar de keuze om de nieuwe campagne geheel online in te zetten in plaats van op TV. Geïnteresseerden kunnen zich vervolgens - met een simpele klik - verder oriënteren op het volledig nieuwe online platform van VVV Zeeland. De campagne is ontwikkeld rond 4 strategische thema’s kust, fietsen, culinair en watersport. Hiervoor worden onder meer korte video’s en banners ingezet.

Nieuw gedurfd communicatieconcept
Om Zeeland onder de aandacht te brengen is gekozen voor een gedurfd communicatieconcept. Niet met de gelikte beelden, of gladde praatjes zoals we die kennen uit vakantiebrochures. Maar precies hoe Zeeland is: eerlijk, authentiek, puur en nuchter. Communiceren vanuit eigen kracht, vanuit het geloof dat Zeeland bijzonder en vooral onderscheidend is. Zeeland past zich niet aan de gast aan, maar gaat op zoek naar gasten die passen bij Zeeland en de positionering Land in Zee.

Meer over de Zeelandcampagne>>

 
Gastvrij Zeeland Magazine

Onlangs is het eerste nummer van 'Gastvrij Zeeland' verschenen. 'Gastvrij Zeeland' is een magazine voor recreatie- en toerismeprofessionals. Samen met Kenniscentrum Kusttoerisme en Impuls Zeeland (TUA) geeft VVV Zeeland dit nieuwe magazine 2017 twee keer per jaar uit. Het blad richt zich op alle facetten van de recreatie- en toerisme-industrie.

Het 40 pagina’s tellende blad heeft een oplage van 3.500 en bereikt een zeer specifieke doelgroep (toeristische) ondernemers, verhuurders, overheden (ambtenaren en bestuurders), maatschappelijke stakeholders (natuurorganisaties, culturele instellingen) en andere zakelijke partners. In oktober verschijnt de 2e editie. Heeft u redactionele tips voor het magazine of vragen? Neem dan contact op met Sonja Barentsen. Wilt u adverteren of het magazine ontvangen? Neem dan contact op met Maya van der Vlugt.

Lees het magazine>>