Mountainbikenetwerk Zeeland

Grensoverschrijdend mountainbikenetwerk

In Zeeuws-Vlaanderen ligt een grensoverschrijdend mountainbikenetwerk wat in 2012 is gerealiseerd dankzij een Europese subsidie. Verspreid over Zeeuws-Vlaanderen zijn zes routes gerealiseerd met een totale lengte van 240 kilometer, hiervan is ruim de helft onverhard. Het grensoverschrijdende mountainbikenetwerk bestaat uit diverse losse lussen die middels verbindingsroutes met elkaar in verbinding zijn gebracht. Zo is een samenhangend mountainbikenetwerk in Zeeuws-Vlaanderen, Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams Brabant ontstaan. Project -en Routebureau Zeeland was binnen dit project verantwoordelijk voor het Zeeuws-Vlaamse deel van de routes.

Noord-Beveland mountainbikenetwerk

Eind van het jaar heeft Noord-Beveland drie aaneengesloten mountainbikeroutes van in totaal 75 kilometer. Noord-Beveland is met zijn duidelijke grenzen en mooie overgangen tussen de dorpskernen en open landschap en water zeer geschikt voor mooie mtb-routes.

De uitvoering van het Mountainbike netwerk vond plaats in samenwerking met de gemeente, Project -en Routebureau Zeeland en de Stichting Akkerleven en Stichting MTB Noord-Beveland.