December 2017

Onvergetelijke feestdagen in Zeeland!

Onze laatste nieuwtjes

In deze editie:

MAAK EEN FEEST VAN DE WINTER IN ZEELAND |
KERSTPAREL HULST | NIEUW IN ZEELAND | GASTVRIJ ZLD MAGAZINE | ZEELAND MOSSELCAMPAGNE | VERNIEUWING VVV-INSPIRATIEPUNTEN wIst je DAT?

Maak een feest van de winter in Zeeland
De decembermaand en kerstvakantie staat in Zeeland bol van de winterse  activiteiten. Er zijn op meerdere plekken schaatsbanen waar je met de kids rond kunt zwieren. Ook kun je je laatste kerstcadeaus inslaan op een van de vele kerstmarkten. Van 1 december t/m 15 januari is het Middelburg Winterstad en van 8 t/m 29 december Vlissingen Wonderstad. De terrassen in beide steden worden ingericht als warme winterse blokhutten, er zijn optredens, kinderactiviteiten, kerstmarkten en in Middelburg ook nog een schaatsbaan.
 

Kerstparel Hulst
Hulst is een en al sfeer in de wintermaanden. Je kunt er fantastisch kerstshoppen. Zin in een wandeling? Probeer dan de nieuwe Parelroute ‘Verborgenheid Hulst’ uit. Met deze Patelroute worden de verborgen schatten van Hulst ontdekt. De route in Hulst is de negende wandelroute in de serie en volgend jaar volgen er nog meer. Parelroutes zijn wandelroutes die je kan wandelen met de Zeelandapp. Ze zijn max. 5 km lang en onderweg vertellen filmpjes verhalen over de omgeving en kan men vragen beantwoorden. Zo ontdek je de verborgen schatten van de regio. Wandelroutes zijn zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.
 
Nieuw in Zeeland

Zandpaviljoen Pier 7 in Vlissingen
Unieke locatie voor een uniek verblijf. In de voormalige badcaissons onder Boulevard Evertsen in Vlissingen worden zeven bijzondere verblijven gerealiseerd, de Beachrooms. In het meest bruisende deel van het Vlissingse strand komen in totaal 7 luxe strandkamers die van alle gemakken voorzien zijn. De Beachrooms hebben allen vrij uitzicht over het strand en het water waar dagelijks grote zeeschepen passeren. Naast de Beachrooms, wordt er ook een zandpaviljoen gebouwd waar onder meer een restaurant met terras, een loungehoek en een bar worden ondergebracht. De Beachrooms zijn vanaf 23 april 2018 beschikbaar.

 

 

  

Gastvrij Zeeland magazine #2 is uit
Het tweede nummer van 'Gastvrij Zeeland' is verschenen. 'Gastvrij Zeeland' is een magazine voor recreatie- en toerismeprofessionals. Samen met Kenniscentrum Kusttoerisme en Impuls Zeeland (TUA) geeft VVV Zeeland dit nieuwe magazine uit. Het blad richt zich op alle facetten van de recreatie- en toerisme-industrie. Het 40 pagina’s tellende blad heeft een oplage van 3.500 en bereikt een zeer specifieke doelgroep (toeristische) ondernemers, verhuurders, overheden (ambtenaren en bestuurders), maatschappelijke stakeholders (natuurorganisaties, culturele instellingen) en andere zakelijke partners. Exemplaar aanvragen? Stuur een email aan: s.vander.voet@vvvzeeland.nl
 
Zeeland Mosselcampagne

De Nederlandse kust en Zeeland zijn erg geliefd bij Duitse vakantiegangers. Dat is de reden dat VVV Zeeland samen met Het Nederlands Mosselbureau en NBTC Holland Marketing voor de vierde keer de handen ineen hebben geslagen om Zeeuwse mosselen in de schijnwerpers te zetten in Duitsland. Doel van de campagne is het vergroten van de bekendheid van Zeeuwse mosselen in Duitsland en tegelijkertijd meer Duitse gasten te verleiden een bezoek aan de Zeeuwse kust te brengen. De Duitse tv- en sterrenkok Mario Kotaska en presentator/cabaretier Bernd Stelter zijn weer van de partij en treden op als ambassadeurs voor Zeeland en Zeeuwse mosselen. Kotaska en Stelter delen hun passie voor Zeeland en mosselen via video filmpjes op de verschillende social media kanalen.

 

 
Groen licht voor vernieuwing VVV-Inspiratiepunten

Stapsgewijs worden de VVV-inspiratiepunten in Zeeland vernieuwd. Om meer te voldoen aan de vraag van de gast worden het Inspiratiepunten in plaats van Informatiepunten. Een aantal vestigingen is al aangepakt en recent heeft VVV Zeeland groen licht gekregen van de gemeenten Schouwen-Duiveland, Terneuzen en Goes om te starten met de verbouwing van VVV-inspiratiepunt Renesse, Terneuzen en Goes. In Renesse komt het inspiratiepunt in het voormalige Ecoscope-gebouw. De vestiging gaar naar verwachting eind maart 2018 open. In Terneuzen wordt het huidige punt verbouwd, opening april 2018. In Goes krijgt het inspiratiepunt een gezamenlijke ingang met Historisch Museum de Bevelanden. Dit inspiratiepunt opent naar verwachting in november 2018 haar deuren.

 

 

WIST je dat?
VVV Zeeland een journalisten-bezoek-programma kent? VVV Zeeland faciliteert persbezoeken aan Zeeland. Bij ieder bezoek kan één van onze medewerkers je adviseren over onderwerpen of een reisroute op maat samenstellen, aansluitend bij je interesses van de publicatie. Je komt in aanmerking voor het journalisten-bezoekprogramma indien het doel van je bezoek is: een artikel te publiceren waarbij Zeeland positief in de publiciteit komt. Kijk voor de voorwaarden op www.zakelijk.vvvzeeland.nl/pers. Interesse in Zeeland? Neem dan contact op met Sonja van der Voet via 0118-587707 of s.vander.voet@vvvzeeland.nl.