Maart 2017

Zeeland beleef je buiten!

Deze e-mail niet leesbaar? Bekijk online

Onze laatste nieuwtjes

In deze editie:

Zeeland beleef je actief & buiten | ontdek zeELand | DELTAGIDS | zeELandpas | oosterscheldekreeft | wIst je DAT?

ZEELAND BELEEF JE ACTIEF & BUITEN
Zeeland beleef je buiten. Op de rand van land en water vind je extreme sports. Een beetje wind (en het waait hier altijd) is genoeg om je met de elementen te meten. Verder is Zeeland een fantastische fietsprovincie en ook voor wandelaars en ruiters lopen hier goede routes. Vaak onverhard, langs de mooiste stukjes Zeeland. Zeeland is een uitstekende fietsprovincie. Vlakke wegen en fietspaden voeren je langs de kust, dwars over het platteland en naar natuurgebieden, dorpen en steden. Die afwisseling, de goede wegen, interessante routes, het mooie landschap en de fietsfaciliteiten zorgen ervoor dat Zeeland al jaren bij veel fietsers een favoriete bestemming is. www.routes.vvvzeeland.nl
 
Ontdek zeeland
Zeeland staat al jaren bekend om zijn lange kuststroken, stranden en water. Dit is niet voor niets natuurlijk, maar Zeeland heeft nog veel meer moois te bieden: monumentale stadjes, bijzondere slaapplaatsen, pittoreske dorpen, eindeloze natuurgebieden, weidse vergezichten, mooie historische kernen, (ont)spannende watersportmogelijkheden en overheerlijke streekgerechten. 

Vroeger bestond Zeeland nog uit echte eilanden en had het water vrij spel. Gelukkig zorgen de Deltawerken nu voor droge voeten achter dijk en duin. Dammen, bruggen en pontjes maken elk plekje inmiddels goed bereikbaar. Maar toch .... Zeeland blijft een gebied van eilanden, van overkanten. Elk van die eilanden heeft zijn eigen gebruiken, dialect, streekdracht, natuur en landschap.Het weidse landschap en fraaie natuurschoon geven een weldadig gevoel van rust en ruimte. Overal ontmoeten water en land elkaar. 


Iedereen kan in Zeeland zijn hart ophalen. Even uitwaaien of genieten van de zon op het strand. Zeilers, surfers, zwemmers, sportvissers en duikers voelen zich hier bovendien als een vis in het water. Culinaire genieters smullen van Zeeuwse zaligheden, zoals lamsoor, mosselen, oesters, babbelaars en bolussen. Liefhebbers van natuur als gevolg van dynamiek tussen zee en land komen ogen tekort. Ook mooie winkels, sfeervolle markten en gezellige cafés zijn er volop in Zeeland te vinden.

Laat je culinair verrassen, verleiden door één van de vele prachtige stranden, unieke natuurgebieden en de boeiende historie en cultuur van Zeeland. www.vvvzeeland.nl

 
Deltagids 2017
Deze inspiratiegids is één van de middelen die VVV Zeeland samen met partners inzet om het Deltagebied onder de aandacht te brengen bij (potentiële) gasten en waterrecreanten. De Deltagids biedt inspiratietips over wat er op de wal rondom de Deltawateren te beleven is. Daarnaast geeft het de watersporter een handig overzicht van jachthavens, marifoonkanalen, getijdentabellen en watersportbedrijven in de Delta.
Deltagids aanvragen? Stuur een mail naar s.vander.voet@vvvzeeland.nl.
 

 
zo zie je zeelandpas
Kom je binnenkort naar Zeeland? Met de ZeelandPas krijg je in héél Zeeland geweldige voordelen op het gebied van actieve bezigheden, cultuur, culinair en wellness, maar ook bijvoorbeeld tijdens het winkelen. Voor jong én oud, actief de boer op óf lekker relaxen; met de ZeelandPas ontdek je Zeeland op jouw manier. Vanaf 1 maart start het nieuwe pasjaar! Ga voor meer informatie naar www.zeelandpas.nl. 
 
Opening oosterscheldekreeftseizoen

Op donderdag 30 maart 2017 zal in Nederland het (Oosterschelde-) Kreeftenseizoen officieel worden geopend. Op deze dag zal de eerste Oosterscheldekreeft van het seizoen worden binnengehaald door kreeftenvisser Gerrie van den Hoek. Deze kreeft zal overhandigd worden aan een eregast. Ben je culinair journalist, schrijf je voor een culinair gerelateerd medium dan nodigen we je hierbij uit om aanwezig te zijn bij de opening van het seizoen op donderdag 30 maart 2017. 

Programma:
10:15 uur start het officiële opening in een tent vlakbij de haven van Zierikzee
10:30 uur aan boord van de MS. Frisia
10:45 uur afvaart MS. Frisia haven Zierikzee
15:00 uur terug in de haven van Zierikzee, einde programma

Tijdens de vaartocht krijg je een lunch aangeboden van Oosterscheldekreeft met daarbij de heerlijke voor 2017 gekozen Oosterscheldekreeftwijn, dit jaar uit Italië. Bij interesse graag aanmelden voor dit evenement via Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, Balth. Roessingh, info@jcom.nl, telefoon: +31(0)6-53353843. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website: www.oosterscheldekreeft.nl. Deelname aan deze officiele opening geschiedt op basis van beschikbaarheid!

Het kreeftenseizoen loopt ieder jaar vanaf de laatste donderdag in de maand maart tot en met 15 juli.

 

 
WIST je dat?
VVV Zeeland een journalisten-bezoek-programma kent? VVV Zeeland faciliteert persbezoeken aan Zeeland. Bij ieder bezoek kan één van onze medewerkers je adviseren over onderwerpen of een reisroute op maat samenstellen, aansluitend bij je interesses van de publicatie. Je komt in aanmerking voor het journalisten-bezoekprogramma indien het doel van je bezoek is: een artikel te publiceren waarbij Zeeland positief in de publiciteit komt. Kijk voor de voorwaarden op www.zakelijk.vvvzeeland.nl/pers. Interesse in Zeeland? Neem dan contact op met Sonja van der Voet via 0118-587707 of s.vander.voet@vvvzeeland.nl.