Nieuwsbrief september 2014

Persnieuwsbrief september 2014
Toerist in Zeeland kan kennismaken met "echte" Zeeuwen!
VVV Zeeland wil toeristen in de provincie tijdens hun vakantie laten kennismaken met “echte’’ Zeeuwen. Zo wil men laten zien hoe gastvrij de Zeeuwen zijn en hoe trots ze zijn op hun Zeeland. Er wordt altijd gezegd “ons Zeeuwen bin zuunig’’, maar is dat ook echt zo? Bedoelen we hier niet mee dat we zuunig zijn op ons landschap en onze cultuur.
Dit seizoen kunnen de gasten van Zeeland kennismaken met de Zeeuwen. Door middel van de website www.fanvanzeeland.nl kunnen zij zich inschrijven voor een bepaalde activiteit die gratis aangeboden wordt door de Zeeuwen. Zo kan men op stap met Dirk, boswachter, door de meeuwenduinen, meevaren met Henk over de Grevelingen met een varend vakantiehuis, fietsen naar onbekende plekjes op Walcheren of een bezoek brengen aan het atelier van kunstenares Ineke Otte.

Bekijk hier het filmpje van Ontmoet Een Zeeuw >>

Noord-Beveland heeft het schoonste strand van Nederland
De schoonste stranden van Nederland liggen ook dit jaar weer in Zeeland. In de Schoonste Stranden Top 10 van NederlandSchoon worden maar liefst 8 plekken door Zeeuwse stranden bezet. Noord-Beveland, Oostkapelle en ’s-Gravenzande voeren met vrijwel gelijke scores de lijst aan. Deze zomer is voor de elfde keer de Schoonste Stranden top 10 gekozen. Een verklaring voor het Zeeuwse succes moet gevonden worden in de samenwerking tussen diverse betrokkenen, zoals de gemeenten, paviljoen-eigenaren, zeil- en surfverenigingen, beheerders, reddingsbrigades, VVV’s, campings en horeca. De TOP 10 ziet er als volgt uit:
  1. Noord-Beveland
  2. Oostkapelle
  3. 's-Gravenzande
  4. Julianadorp
  5. Domburg
  6. Westkapelle
  7. Nieuwvliet
  8. Brouwersdam
  9. Westenschouwen
  10. Zoutelande
Meer over de Zeeuwse stranden >>

Versterking Recreatieve Infrastructuur Neeltje Jans

Afgelopen maanden is er op het werkeiland Neeltje Jans hard gewerkt aan de recreatieve infrastructuur. In het gebied ontbrak het aan duidelijke informatie en bewegwijzering voor de ​wandelaar. De wandelpaden zijn nu duidelijk bewegwijzerd en onderweg zijn er voldoende mogelijkheden gerealiseerd om te ontspannen. Daarnaast is het gebied op​gewaardeerd met informatieborden en beleefplekken waar de gast kan lezen over de natuur, het gebied, de ontstaanswijze etc. Ook zijn er verschillende bankjes en picknickplaatsen neergezet om tussendoor uit te rusten en het gebied te beleven. Hier leert men over de verschillende facetten van het gebied. Natuurlijk vind je er ook informatie over alle verschillende soorten dieren die het gebied rijk is. Alles is uitgelegd in de​ Nederlands​e​, Engelse en Duitse taal.

Gebiedsbeleving en avontuur staan centraal in het gebied​. Zowel voor een actieve wandeling met kinderen als voor de natuurliefhebber is er genoeg te beleven en te zien. Ga bijvoorbeeld op zoek naar botjes en schedels van konijnen langs het interactieve parelpad of begluur de meeuwenkolonies van achter een gluurmuur, deze is aangekleed met informatie over de vogels in het gebied. In het bezoekerscentrum ​van ​Nationaal Park Oosterschelde is een inspiratiescherm geplaatst. Het inspiratiescherm biedt informatie afhankelijk van datum en het actuele weer. De informatie in het inspiratiescherm wordt continu bijgewerkt vanuit de VVV Zeeland database.

Promotiecampagne Zeeuwse mosselen in Duitsland
Duitsers zijn gek op de Nederlandse kust en Zeeland; en mosselen en Zeeland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een samenwerking ligt dus voor de hand. Vanaf 1 september slaan VVV Zeeland, Het Nederlands Mosselbureau en NBTC Holland Marketing de handen ineen om de Duitser kennis te laten maken met Zeeland en de Zeeuwse mosselen. Het doel is om de bekendheid van de Zeeuwse mosselen te vergroten in Duitsland, om zo uiteindelijk meer Duitse gasten naar de Nederlandse en Zeeuwse kust te verleiden. Meer informatie op www.mosselbureau.nl

Zeeland, de locatie voor een fotoshoot!
Heb je een verlaten strand, een stoere dijk of een ruig havengebied nodig voor een commercial of fotoshoot? De provincie Zeeland grossiert in plekken waar je alle vrijheid hebt om te doen wat je wilt. Wolkenkrabbers vind je er niet, wel vergezichten en welwillendheid.
Zeeland is een karakteristiek gebied waar een uniek samenspel van land en zee steeds opnieuw voor een ander schouwspel zorgt. Zeeland ziet er elke 10 minuten weer anders uit en de dynamiek van de zee is nooit ver weg. Voor wie er voor open staat, is Zeeland een bron van inspiratie!
De mensen van VVV Zeeland kennen als geen ander de weg in Zeeland. Letterlijk en figuurlijk. Wie dus op zoek is naar een goede locatie voor een shoot doet er goed aan contact op te nemen met Sonja van der Voet. Ze is te bereiken op 0118 587707 of per e-mail: s.vander.voet@vvvzeeland.nl

Noteer in uw agenda: Jazz by the Sea 17-21 september 2014
Jazz met uitzicht op zee! Tijdens dit festival wordt het publiek getrakteerd op live Jazzmuziek in strandpaviljoens, cafés, openluchtpodia én op straat. In september is Walcheren elk jaar opnieuw afgeladen vol met enthousiaste jazzliefhebbers. Hoewel Jazz by the Sea staat voor jazz-muziek naar oude stijl is er meer dan alleen klassieke Jazz te horen. Ook blues en soul, boogie woogie, dixieland, mainstream, swing en Amerikaanse roots muziek krijgen een plaats in het programma; als het maar muziek is waar het publiek goede zin van krijgt; vindt de organisatie. Meer informatie en het exacte programma is te vinden op de site www.jazzbythesea.nl

Noteer in uw agenda: Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen 3-18 oktober 2014