Project Duurzaam Veere

In opdracht van E-Connection en Gemeente Veere zijn er rondom Windpark Bouwdokken in de gemeente Veere een aantal initiatieven geïntroduceerd om de duurzame toeristische beleving verder te bevorderen. Drie oplaadzuilen voor de fiets, een interactieve fietsroute ‘Met de stroom mee’ en een interactieve parelroute ‘Duurzaamheid’.

Fiets oplaadzuilen

De afgelopen jaren heeft de verkoop van elektrische fietsen een enorme vlucht genomen. Met de opkomst van de elektrische fiets is ook de vraag naar oplaadmogelijkheden gestegen. In de gemeente Veere zijn op drie locaties fiets oplaadzuilen gerealiseerd: naast natuurmuseum Terra Maris in Oostkapelle, nabij hotel Duinoord in Vrouwenpolder en in de buurt van Windpark Bouwdokken op Neeltje Jans.

Fietsroute ‘Met de stroom mee’

De interactieve fietsroute ‘Met de stroom mee’ van 19.8 kilometer brengt de recreant langs unieke plekken aan de Zeeuwse kust, vanaf museum Terra Maris in Oostkapelle tot aan Windpark Bouwdokken op Neeltje Jans. Een groot deel van de route gaat over de Oosterscheldekering. Ook fietst de recreant langs bijzondere natuurgebieden, zoals de Manteling, Oranjezon en Nationaal Park Oosterschelde.

Windpark Bouwdokken op Neeltje Jans laat met zeven windturbines stroom opwekken. In overleg met natuurorganisaties en Rijkswaterstaat houdt Windpark Bouwdokken zoveel mogelijk rekening met de natuur. Ook steeds meer Zeeuwse bedrijven en organisaties zien het belang van verduurzamen in. Onderweg kan de recreant deze bedrijven tegenkomen en in de App kunnen ze worden herkend aan groene symbolen.

Bekijk de route hier