Fietscafés

Horeca is een belangrijke voorziening voor fietsers. Om in te spelen op de trend van hogere dienstverlening en de fietser extra service te bieden heeft  Routebureau Zeeland het concept Fietscafés ontwikkeld. Verspreid over Zeeland bestaan er inmiddels ruim 150 Fietscafés. Hiermee biedt Zeeland de hoogste dichtheid aan fietsvriendelijke horeca in Nederland! Ook fietsvriendelijk? Meld u dan aan als Fietscafé.

Welk voordeel biedt het fietscafé?

 1. Als Fietscafé bent u onderscheidend en herkenbaar voor de fietser.
 2. Zichtbaarheid als Fietscafé geeft u de mogelijkheid om extra bezoekers te genereren en u draagt bij aan de versterking van het fietsproduct in Zeeland.
 3. U profiteert van de extra promotie-uitingen: op de website vvvzeeland.nl, op routes.vvvzeeland.nl, op het mobiele routeplatform en op de fietsknooppuntenkaarten (FIKS).
 4. Fietscafes van VVV Zeeland krijgen een speciaal gevelbord/raamsticker, zodat de fietser weet dat hij welkom is.
 5. U bent automatisch aangesloten bij het landelijk kwaliteitslabel voor fietsvriendelijke horeca; Fietsers Welkom!*

*VVV Zeeland heeft een samenwerking met het Landelijk Fietsplatform, waardoor alle Fietscafés in Zeeland het landelijke kwaliteitslabel ‘Fietsers Welkom’ hebben. Hierdoor profiteert u direct van de landelijke promotie-uitingen rondom dit kwaliteitslabel.

Waar moet uw bedrijf aan voldoen?

 • Uw bedrijf is minimaal 5 dagen per week geopend vanaf 11.00 uur (in de periode van mei t/m september en in schoolvakanties).
 • Uw bedrijf beschikt over horecavoorzieningen.
 • Uw bedrijf is maximaal één kilometer van het fietsknooppuntensysteem verwijderd.
 • Uw bedrijf biedt een toiletruimte die ook toegankelijk is voor fietsers die geen gebruik maken van de horecafaciliteiten.
 • U biedt een gratis watervulpunt voor bidons.
 • U biedt gratis de mogelijkheid voor het opladen van de accu's van elektrische fietsen.**
 • Bij uw bedrijf is de mogelijkheid om circa tien fietsen te stallen.
 • Uw bedrijf beschikt over een EHBO-uitrusting.

** Hiervoor biedt u de mogelijkheid dat zowel buiten als binnen de accu's opgeladen kunnen worden. Per type fiets bestaat een unieke oplader, fietsers nemen deze zelf mee, u heeft alleen stroomvoorziening nodig. Routebureau VVV Zeeland adviseert buiten 4 stopcontacten te faciliteren, in de nabijheid van de fietsenstalling. De verbruikskosten van stroom per op te laden accu bedragen ongeveer € 0,05. De fietser verblijft al snel anderhalf uur in uw Fietscafé.