Fietsknooppuntensysteem Zeeland

In Zeeland heeft het fietsknooppuntensysteem of fietsroutenetwerk een eigen naam: FIKS. FIKS is een bewegwijzerd netwerk van zorgvuldig geselecteerde fietspaden en –wegen. Bij de selectie van deze fietswegen is rekening gehouden met veiligheid en de aantrekkelijkheid van het landschap. De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Elk knooppunt heeft een nummer. Zo stippel je gemakkelijk je eigen fietstocht uit aan de hand van de knooppuntnummers. Het grote voordeel van FIKS is dat je zelf bepaalt hoe lang je route wordt.

Bewegwijzering langs de fietsroutes

Op alle FIKS bewegwijzerde wegen en paden in Zeeland kom je witte bordjes tegen met groene bedrukking. Op kruisingen, splitsingen en afslagen staan bordjes met daarop een richtingspijl en het nummer van het knooppunt waar je naartoe fietst. FIKS is dubbelzijdig bewegwijzerd en het maakt dus niet uit of je je route rechts- of linksom fietst. Het knooppuntensysteem in Zeeland vindt aansluiting

met Zuid-Holland, Vlaanderen en West-Brabant. 

Herziening Fietsknooppuntensysteem Zeeland

FIKS is in 2006 aangelegd in Zeeland. Sindsdien zijn de fietsmogelijkheden in de provincie uitgebreid. Nieuwe natuurgebieden, buitendijkse paden en grote infrastructurele projecten hebben het landschap veranderd. Routebureau VVV Zeeland heeft daarom in de periode tussen 1 november 2014 en 1 april 2015 het netwerk daarom grootschalig herzien.

Het netwerk is nog aantrekkelijker gemaakt en het materiaal is verduurzaamd. Door de hele provincie zijn de routes herzien.  De nieuwe kaarten zijn verkrijgbaar bij de Zeeuwse VVV's en via de webshop www.zeelandshop.com

Fietsknooppuntenkaarten

FIKS Zeeland staat op drie kaarten vermeld: 

  • Zeeland Noord: fietsen op Schouwen-Duiveland, Goeree-Overflakkee en Sint Philipsland
  • Zeeland Midden: fietsen op Walcheren, de Bevelanden en Tholen
  • Zeeland Zuid: fietsen in Zeeuws-Vlaanderen

Deze kaarten zijn direct online te koop in de Zeeland webshop (www.zeelandshop.com), bij Zeeuwse VVV’s en diverse andere Zeeuwse aanbieders.

De serie FIKS-kaarten zijn een aantrekkelijk instrument voor ondernemers om hun bedrijf of product veelvuldig onder de aandacht van fietsers te brengen. Een FIKS-kaart wordt er, zowel in de voorbereiding op- als tijdens een tocht, door gebruikers veelvuldig bij gepakt om een route te plannen.

Plaats een advertentie en verdien deze terug!

Wij bieden u zeer aantrekkelijke advertentiemogelijkheden op onze fietskaarten! Bij een advertentie op één kaart ter waarde van € 750,- ontvangt u 100 gratis kaarten die u kunt verkopen voor € 5,- per stuk. Uw advertentie kunt u dus grotendeels terugverdienen! Neem contact op met Anne Boogaard om direct uw advertentie te reserveren op de eerstvolgende editie via 0118-587701 of a.boogaard@vvvzeeland.nl.