Ruiternetwerk Zeeland

In opdracht van de gemeente Veere ontwikkelde Routebureau VVV Zeeland tussen 2011 en 2013 het eerste knooppuntennetwerk voor ruiters in Zeeland; het ruiternetwerk Veere. Basis hiervoor vormde het onderzoek wat Routebureau Zeeland in 2010 uitvoerde in opdracht van de gemeente Veere.

Omdat Zeeland een prachtig gebied is om te ontdekken per paard is er ook een knooppunten netwerk voor de ruiters samengesteld. Op de kaart is een netwerk van paden en wegen aangegeven. Op de plaatsen waar deze paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Alle knooppunten hebben een nummer waarmee je heel eenvoudig je eigen route uitstippelt. Door onderweg de pijlen te volgen kom je bij het volgende knooppunt terecht. Met dit netwerk ontdekt de ruiter veilig de mooiste plekjes van het gebied. Het complete netwerk omvat ruim 200 kilometer aan routes over het strand, door de duinen, de bossen en het binnenland.

Naast de realisatie van het knooppuntennetwerk zijn binnen het project een aantal nieuwe paden en verbindingen aangelegd om zo de rij-mogelijkheden en de veiligheid te vergroten.

Knooppuntennetwerken

Omdat Zeeland een prachtig gebied is om te ontdekken te paard zijn er knooppuntennetwerken voor ruiters en menners. Op de kaart is een netwerk van paden en wegen aangegeven. Op de plaatsen waar deze paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Alle knooppunten hebben een nummer waarmee je eenvoudig je eigen route uitstippelt. Door onderweg de pijlen te volgen kom je bij het volgende knooppunt terecht. De routes zijn uitgezet over verharde en onverharde wegen en paden. Als er iets ontbreekt of mankeert aan de bewegwijzering horen we dat graag via routemeldpunt.nl