Delta Watersport Promotie

Het afgelopen jaar zijn er weer mooie stappen gezet binnen de ‘Delta Promotie’. Een project dat als doel heeft de Delta te positioneren als dé meest gevarieerde en veelzijdige watersportbestemming van Nederland. Daarbij willen we ook de watersportende gasten inspireren tot het maken van uitstapjes op het land en anderzijds de gasten op het land verleiden tot de diverse mogelijkheden voor watersport op, aan, in of onder de diverse Deltawateren. Dankzij Provincie Zeeland, Regio West-Brabant, Stad Antwerpen en het gerelateerde bedrijfsleven hebben we in 2016 het volgende gerealiseerd:

Deltagids 2016

Deze inspiratiebrochure is grotendeels bedoeld voor de varende waterrecreant en gratis te verkrijgen bij vele jachthavens, watersportbedrijven, accomodaties en VVV's en toeristische informatiepunten door het hele Deltagebied (van de Biesbosch tot Breda tot Antwerpen tot de Zeeuwse kust). De gids verschijnt in Nederlands en het Duits in een totale oplage van 50.000 stuks. Daarnaast zijn er dankzij het grote enthousiasme van diverse partnerbedrijven van de Deltapromotie al duizenden gidsen uitgedeeld op grote evenementen zoals BOOT BOOT Düsseldorf, de Hiswa en de Belgium Boat Show in Gent.

Website

Niet alleen de Deltagidsbrochure is in 2016 weer opgefrist met nieuwe content, ook de website www.deltagids.nl is in een heel nieuw jasje gestoken en doorontwikkeld aan de hand van de communicatiestrategie en de kernwaarden van de Delta (natuur, culinair, cultuur en watersport). De website heeft visueel een echte boost gekregen en heeft een 'ontdek-kaart' gekregen. Daarnaast is de content sterker geworden. De bezoeker wordt niet alleen meer geïnspireerd op het brede watersportaanbod in de diverse regio's maar ook op wat er op de wal in de Delta allemaal te doen en te beleven valt. Tot slot is de site responsive gemaakt; of te wel nu ook goed te raadplegen vanaf je tablet of smartphone. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op www.deltagids.nl 

Media

Dit seizoen kreeg de Delta ook offline weer mooie media-aandacht in zowel binnen- en buitenland. Magazines zoals het Engelse Motor Boat en Yachting Magazine, het Duitse Erleb Holland en Segel Journal en de Nederlandse ANWB Waterspecial hebben leuke artikelen gepubliceerd waarin ook de diverse mogelijkheden van watersporten en recreëren in het Deltagebied en de Deltagids mooi onder de aandacht worden gebracht.